NESNELERIN INTERNETI NO FURTHER A MYSTERY

nesnelerin interneti No Further a Mystery

nesnelerin interneti No Further a Mystery

Blog Article

Bu yeni dünya düzeni içerisinde tüketicilerin talep ve ihtiyaçları da bu gelişmeler ile birlikte dönüşmektedir. Bu talep ve ihtiyaçlara cevap vermeye çalışan markalar da tüketicilerinin hayatlarına dahil olabilmek için tüm teknolojik gelişmeleri birer iletişim ve pazarlama mecrası olarak değerlendirmeye çalışmaktadırlar. Stratejik marka yönetimi prensipleri kapsamında başarılı uygulamaları ile gündeme gelmekte olan markaların iletişim planları ve taktikleri incelendiğinde ise, teknolojinin diğer bir getirisi olan dijital mecraların kapladığı alanın büyüklüğü göze çarpan en önemli noktalardan bir tanesi olmaktadır. Bu çalışmanın amacı ise, akıllı nesnelerin kavram olarak açıklanması ve bu uygulamaların tüketiciler nezdinde ihtiyaç kategorisinde değerlendirilebilmeleri için yapılan pazarlama iletişimi faaliyetlerinde izlenen read more stratejiler ve taktiklerin analizlerinin incelenmesidir. Bu

Bu bağlamda, örneğin bir otomasyon senaryosunu ele alalım: Bir odada sıcaklık sensörü, istenen sıcaklık seviyesine ulaşıldığını algıladığında, otomatik bir ısıtıcı aktüatör tarafından kapatılabilir. Tam tersi durumda, sıcaklık düştüğünde ısıtıcı tekrar otomatik olarak devreye girebilir.

Bu durumda, yangın durumuyla ilgili bir veri elde edildiğinde, sistem alarm aktüatörlerini etkinleştirir ve alarmı çalar, böylece kullanıcıları hemen haberdar eder.

IoT teknolojisi sayesinde sağlanan akıllı sistemler, kullanıcılara yüksek kalite ve güvendirilir bir hizmet sunmaktadır.

Ayrıca, cihaz sayıları düşünülünce böyle bir çözüm fiziksel olarak da mümkün değildir. Bununla birlikte, ilerleyen dönemde yeni ortaya çıkan teknolojiler, bu pil darboğazını aşmaleın mümkün kılınacağının işaretini vermektedir.

Nesnelerin İnterneti (IoT) örneği olarak; evlerde, ofislerde ve şehirlerde çeşitli aygıtların World wide web ağı aracılığıyla iletişim kurarak bilgi toplama ve paylaşma süreçlerini gerçekleştirmesi anlayışıdır.

Atık yönetimi uygulamaları, çöp konteynerlerinin doluluk oranlarının takip edilmesi ile çöp araçları ile yapılan toplama faaliyetlerinin optimizasyonu, konteyner noktalarının değiştirilmesi ve konteyner büyüklüklerinin değiştirilmesi konularında bilgi verebilmektedirler.[5]

IoT sistemleri, ekolojik denge ve çevre koruma konularında önemli işlevler üstlenir. Örneğin hava kalitesi, su kalitesi ve gürültü düzeyi gibi çevresel faktörlerin gerçek zamanlı olarak izlenmesi ve analiz edilmesi ile proaktif çevre yönetimi mümkün hale gelir.

NFC sinyalleri de diğer tüm kablosuz iletişim yöntemleri gibi güven üzerine kuruludur. Bu güven her ne kadar insan ilişkilerindeki güven kadar yanıltıcı olmasa da yeteri kadar iyi taklit edildiğinde herhangi bir kablosuz iletişim aygıtını kandırmak gayet kolaydır.

Yazıyı uzun uzun okumadan konunun ne olduğunu anlamak isteyenler için ufak bir özet yazalım. Nesnelerin interneti, elektronik her aleti birbirlerine yani internete bağlama teknolojisidir.

Digital Age Summit 2018 boyunca sektöre yön veren dünya çapında isimlerle “güven” üzerine konuştuk. İkinci konuğumuz nesnelerin interneti konusunda öncü, Ambrosus ürün ve mühendislik ekip lideri Vlad Trifa oldu.

Amerika ve Avrupa’da pazar bulamamış olsa da Sony’nin FeliCa isimli çipi, ulaşım ve benzeri alanlarda temassız kartlarda Uzak Doğu’da yoğun bir kullanıma sahiptir.

Gelin, nesnelerin internetinin hayatımıza olumlu katkılarda bulunmasını sağlamak için, bir deneyim tasarımcısı ya da ürün geliştiricisi, hatta hepsinden önce birer kullanıcı olarak dikkat etmemiz gerekenlere göz atalım.

Makineden makineye iletişim (M2M), iki makine arasındaki iletişimi tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

Report this page